2014. március 4., kedd

Chilling level Knertészek

Szép estét kívánok!

"Jelentem alássan, még mindig megvagyunk, élünk és virulunk, készülgetünk, tanulunk, csakhogy mindig egyre többet tudjunk! Rendszerváltás, ENSZ, jogok, jobban teszem, ha éjfélig olvasok..." 
Jó, ami nem megy, azt nem kell erőltetni, Bela Tibor tanár úrnak nemcsak a matekpéldák megoldása és Közép-Európa legszebb "b" betűje megy jobban, de a rímekben beszélés is. Piros pont.

De azért ami igaz, az igaz, és tényleg sok dolgunk van a készülgetéssel kapcsolatban. Azért persze fáradhatatlan diákok révén öregbítettük néhány helyen iskolánk hírnevét: növelve a csapatban az egy főre jutó angol nyelvvizsgák számát, van még egy középfokúnk és közelítünk a felsőhöz, az elmúlt hetekben bezsebeltünk egy szépen csillogó ezüstérmet kosárlabdából, szerencsére megtaláltuk ősünk udvarát (merthogy k[n]erestük ám...), angolból nemcsak nyelvvizsgáztunk, de versenyeztünk is, sőt a tanulásnak szentelve még blogot is vezetünk róla, a kézilabdameccsek szinte már mindennaposak, és néptáncból is megmérettetésre készülünk, nem utolsó sorban pedig a blog már majdnem elérte a 6000 (azaz HATEZER) megtekintőt. Szóval az iskolai kötelezettségek és a táborra való felkészülés mellett "csak" ennyi mindent csinálunk.

Apropó, felkészülés.

Day 1
Vasárnapi chilling

Mint mondottam volt, a délutánt a Valuska-rezidencián töltöttük a Kneresekkel együtt. Szinte végig fölényben voltunk, mert a 'lókötő nagyok' közül volt, aki otthon lábadozott. A szó legszorosabb értelmében. Tulajdonképpen nevettünk, ettünk, olvasgattunk, ettünk, ittunk, ettünk, nevettünk. Zita néni parancsára SENKINEK nem kellett volna hoznia kaját, gondolom, ezért hozott MINDENKI. (Majd a lentebb látható kép demonstrálni fogja mindezt.) Olvasgatás alatt pedig annyit értenék, hogy egy nagyon vagány kis sorozatra leltünk, 1990-2009-ig az egyes évek legfontosabb történései voltak lejegyezve, így olyan híreknek lettünk tudói, amiket nem is gondoltunk volna. Szóval ennyi történt.

Nos, here is the demonstráció

Day 2
Hatefői "kialszom a törököt a várából"

Miután vasárnap felosztottuk a tanulnivaló anyagot, hétfőn jöhetett ennek fénymásolása és kiosztása. Otthon pedig a jó öreg aláhúzós, kiemelős, tanulgatós módszer. Hát, nálam ez úgy nézett ki, hogy durván alvásba fulladt a dolog. Na, nem mintha olyan unalmas lenne az alapjogok tanulása, csak a bejegyzés elején említett fáradhatatlan gyerekek vésztartaléka is véges. Így a Duracell nyuszis elemeimet töltőre téve olyat csináltam, amit már nagyon régóta nem; 12 órát aludtam. Szánom-bánom, de ez már nagyon kellett. Határozottan jobban vagyok.

chillin' :) #alapjogokrúlz

Day 3
Keddi tanulós délután

Ahogy az első körben is összejöttünk minden nap, úgy most a véghajrában is szentelünk időt egymásra így adva egy szép kis keretet, vagy mit az egész versenynek. Hatodik óra után megtámadtuk az egyik termet és letáboroztunk - egyelőre még a sátorfóliának (is) kitűnő pólók nélkül. Megbeszéltük a vonat pontos indulását, esett szó az ukrán tesókról, többfajta tanulási módszert is alkalmaztunk, és hirtelen elrepült a két óra. Itthon pedig folytatni kellene a barátságos papírköteggel való ismerkedést, ehelyett meg itt ülök és püfölöm a billentyűket. Na szép, mondhatom...

Ennyi lett volna mára, bízom benne, hogy mindenki olvasásigényét kielégítő blogot k(n)erekítettem. ;)

xoxo, 
Csenge



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése