2013. október 19., szombat

A-karom!


Mivel már a csapat minden tagja (kivéve engem) írt blogbejegyzést, nem nehéz kitalálni, hogy ki következik...
Na de egy valamit tisztázzunk, ebben a bejegyzésben (sajnos) nem lesz szó fecskeavatóról, az azokról szóló bejegyzéseket sokkal üdébb és könnyedebb formában megtalálod Csengénél és Lizinél, én ugyanis nem teszek róla említést. Hmm.......irónia?!
Viszont fenn kell tartanunk a színvonalat (Tamás magasra tette a lécet a legutóbbi ásítós írásával), így hát hadd meséljek valami emberiről, mondjuk, az emberi hozzáállásról.
Szinte már napi szintre megy a panaszkodás, hogy már megint esik az eső, késik a busz, túl nehéz a kémia, én ezt úgyse értem stb. Pedig ha egy kicsit változtatnánk a hozzáállásunkon, máris minden sokkal másabb lenne. Hogy a kedvenc Karib-tenger-kalózomat, Jack Sparrow-t idézzem - köhm, KAPITÁNY, Jack Sparrow KAPITÁNY, kérlek - szóval Jack Sparrow KAPITÁNYT idézzem:
Ééés mennyire igaza van! Hiszen ha egy kicsit máshogy közelíted meg a dolgot, perspektívát váltasz, máris meglátod a dolgok jó oldalát. Akkor már nem is bánod, hogy esik, hisz szereted az eső szagát (és legalább hajat moshatsz), nem baj, hogy késik a busz, hisz így nem kell korán a suliban lenned, és a kémia se olyan nehéz...(na jó, ez az utolsó kicsit sántít...), de a lényeg, ahogy azt már Bela Tibor tanár úr is megmondta: ,,Ne mondd, egy feladatra, hogy nehéz, mert a végén tényleg azzá válik!" . 
Hogy ezt az örökévényű igazságot alátámasszam, hadd meséljek egy fiatal nőről, Hozleiter Fannyról, alias Mosolykáról. Talán már ismeritek, de akinek nem cseng ismerősen a neve, annak itt egy kis útmutatás:
Hozleiter Fanny, vagyis Mosolyka egy súlyos betegség miatt kerekesszékbe kényszerült, ennek ellenére mindig vidám és optimista, ja és nem utolsó sorban aktív blogger. Sok oka lehetne arra, hogy szomorkodjon, panaszkodjon, sokkal több, mint az emberek többségének. Ám ő ahelyett, hogy elkeseredne, kétségbeesne, más utat választott: boldogan és pozitívan próbál megélni minden pillanatot, nem hagyja, hogy egy kis akadály is útját állja. Mert mindig van választásod, ahogy mondja. Szerinte a legfontosabb, az a hozzáállás: hisz azt bármikor meg tudod változtatni egyik percről a másikra...
All in all, ha legközelebb valami probléma kerülne eléd, csak gondolj Jack Sparrow Kapitányra, Mosolykára vagy akár Tibi bácsira.
Mert ha mást nem is, a hozzáállásodat meg tudod változtatni ;)


(Mosolykáról, ha érdekel: http://mosolyka.blog.hu/ )

A Knertészek nevében szép álmokat kíván: Lili






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése