2013. október 25., péntek

Blogolok a blogolásról...vagy mégsem?

Üdv Mindenkinek ismét!

Jó pár napja jómagam is mellőztem a billentyűzetet, de ma ismét megragadom, nyomom és néha püfölöm!
Nem igazán szeretnék sablonos lenni, de sajnos muszáj leszek. Ismét nem akart megjönni az ihlet. Pedig szívemhez nőtt az írás, az egész blogolás dolog. Már-már ott tartottam, hogy akkor "üsse kavics" blogolok egyet a blogolásról, ahogy a jó öreg John Grogan tette a cikkírással kapcsolatban a Marley meg én című filmben/könyvben. (Apropó, ajánlom mind a könyvet, mind a filmet mindenkinek, aki szereti az állatokat, na meg annak is aki nem, hátha megszereti őket. Mellesleg a filmben a kedvenc színészem és színésznőm alakít: Owen Wilson és Jennifer Aniston - reklám vége).
Tehát ott tartottam, hogy blogolok a blogolásról. Ahogy a mondatokon morfondíroztam beugrott egy kép, pontosabban egy reklám: VV6.

Való Világ 6, amit senki se fog nézni, mégis mindenki tudni fogja, hogy mi történik benne. És most jött el a pillanat, hogy feltegyem a kérdést: miért? Miért nézi a fél ország azt a műsort, amiben a szereplők egymás ellen áskálódnak, egymást akarják kitúrni? Ráadásul ez már a 6. széria lesz! Mindenki  az utcán, a vonaton, buszon, boltban, iskolában és a hivatalban is erről fog beszélni, már látom magam előtt. És ismét hangsúlyoznám a kérdést: MIÉRT????

Nem  tudom, nézed-e a Nagy házalakítás című műsort. Tömören a műsor arról szól (Ty Pennington vezetésével), hogy egy csapat bármiféle fizetség ellenében segít másokon (egy rászoruló családon) úgy, hogy felújítják a házukat, vagy éppen egy új házat húznak a fejük fölé, amíg elküldik őket egy hétre vidámparkba, amire a családnak egyébként nem lenne pénze. Mindezt önkéntesek segítségével viszik véghez. És minden esetben rengeteg ember megy el, hogy segítsen. De nem csak új házat adnak nekik, hanem egy új, szebb, biztosabb jövőt is.
De hogy hogyan is jön ez a VV6-hoz? Úgy hogy nem lenne nagyszerűbb a vonaton, az utcán, a buszon stb., ha azt hallanánk, hogy "Láttad a Nagy házalakítást? Nem csodálatosak ezek az emberek? Nem tudnánk mi is tenni valamit a környezetünkért?" ahelyett, hogy "XY milyen nagyképű! DFG milyen idióta! Láttad tegnap, hogy milyen hülyeséget csináltak?". Remélem Kedves Olvasó úgy gondolod, hogy az előbbi mondatok jobban hangzanak.

Mellesleg amiről a Való Világnak szólnia kellene (vicces módon a való világról) az nincs benne a műsorban. Kérdem én, hol vannak benne a tanárok, az elesettek, a segíteni kész emberek? Mert szerintem a való életben az embereknek nem az a legfőbb jellemzőjük, hogy izmosak, jóképűek, plasztikázottak. És amíg a VV már a hatodik évadnál jár, addig a Nagy házalakítás magyar verziója nagyjából egy-két évadot élt meg.
Pedig az USA-ban ez a segítségről szóló műsor évről évre termeli a részeket, és hasonló népszerűségnek örvend.

A tegnapi nap folyamán a disputa nap keretében mi is rengeteget megtanultunk az önkéntességről, és a tanultakat már vasárnap a gyakorlatba is átültethetjük. Személy szerint már nagyon várom!
Remélem sikerült elgondolkoztatni téged. Félreértés ne essék, nem ellene vagyok az ilyen típusú reality show-nak, csak pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy vannak dolgok, amikről érdemesebb lenne beszélni az utca emberének is.

Ennyi voltam mára. Kihagyhatatlannak érzem, hogy az égbe kiáltsam azt, aminek már 12. éve örülök: ITT A SZÜNET!!!!!!
Örülj te is, és mosolyogj sokat, mert egy mosoly is rengeteget jelenthet valakinek!
Zsolti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése