2013. október 17., csütörtök

Muhahahahahaaa*

Hello evribádi!

(*Kreativitásom korlátozott, nem volt jobb ötletem.)

Lehet, hogy tudtatok róla, lehet, hogy nem, de tegnap volt a BAD, vagyis a Blog Action Day, ami annyit tesz, hogy egy ugyanazon a napon, a világ több országából, különböző nyelven egy globális témáról blogol minden résztvevő. Na és vajon idén mi volt a központi topic? Nem más, mint az EMBERI JOGOK. Nem tudom valami kapcsolódhatna-e jobban ehhez a versenyhez... blog + human rights? O:DA voltam tőle, mikor megláttam.:)

Jó, igaz a központi témánk már az önkéntesség irányába orientálódott. Terv már van, a kivitelezés ötletelés alatt.  Most is videót, képanyagot és forgatókönyvet kell készítenünk. Izgalmas munka. Elképzelhető, hogy még másnak is besegítünk önkénteskedni! De erről majd később...

"Az önkéntesség…
.…olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára, továbbá az önkéntes nem helyettesíti a fizetett munkaerőt. Az önkéntes nem elsősorban saját családjának segít, munkálkodása hozzáadott értékként jelenik meg a fogadó szervezet életében. A tevékenység megvalósulhat non-profit, civil szervezet, vagy állami intézmény-, ritkább esetben for-profit szervezet (cégek , vállalkozások) keretein belül. Előnye, hogy elősegíti a társadalmi beilleszkedést, hozzájárul a szegénység, a kirekesztődés csökkentéséhez és a teljes foglalkoztatottsághoz. Az önkéntesség segít környezetünk és közösségünk jobbá tételében." (forrás)
Kíváncsi lennék, hogy Tomi tegnapi bejegyzése közben/után kikre tört rá a hatalmas ásítási kényszer... Rám igen. :D *nagyonjelentezik* Gondolom, vagyunk még ezzel így egypáran. A hétvégén (elvileg) jön még a két -eddig - blogszűz csajszi bejegyzése is. Várjátok? - Mi is...:)

Bytheway, eltelt hamar ez a hét. Vagy csak nekem?! Holnap már péntek-tek-tek-tek-tek, azaz kezdetét veszi a hét legjobb része: a vége. Nem sok mindennek szeretem a végét (ez akár egy külön bejegyzést is érdemelhetne...), de a hét (mint week) nem tartozik közéjük. Nem mintha olyan rossz lenne az iskola, mert nem az. A fecskeavató eddig buli, ma tornáztunk egy jót, és fitt lettem mint egy kenguru. KITÉRŐ KÖVETKEZIK: (zárójel kezdődik: El ne felejtsem, egy kötelességemnek szeretnék itt eleget tenni:

"Óda Baráth Mártihoz
Oh, nagyságos Márti, te vagy az én mentorom,
mosolyod akár a húgodé, hisz azt jól tudom,
milyen. 
Reggelente köszönni neked nem lesz akadály,
hacsak szemüvegemet le nem fedi a homály,
ami sajnos mostanában gyakran elképzelhető,
hisz nagy szomorúságomra megjött a hideg idő.
Neved igazat mond, te tényleg barát(h) vagy,
tizenkettedikesek között nem találni még egy másikat,
ki ilyen rendes és kedves lenne,
amit köszönök, mindenesetre.
Szeretett mentoráltad: Minnie egér" :) - zárójel bezár)

Ennyit lett volna mára, bezárt MókaMiki tára.
Csenguszkittekattusz (:D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése