2013. november 30., szombat

Xmas feeling

Köszöntelek ismét ezen a hideg téli napon!

Már számos csapat oldalán olvastam arra, hogy mennyi "ellenfél" sajnálja azt, hogy hamarosan véget ér a versen y ezen szakasza. Ezzel jómagam is így vagyok. Na, de a mai nap nem a sajnálkozásé a főszerep.
Mint már annyiszor elhangzott, az utolsó forduló témaköre a média. Bizony magam sem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz a médiába "betörni", ha az embernek nincsenek nagyon kapcsolatai. Napok óta e-mailezünk különböző oldalakkal, hogy talán akad-e némi hely a weblapjukon számunkra. A szomorú tény az, hogy jó pár alkalommal arra sem méltattak minket, hogy visszaírjanak: "Bocsi, nem." Így már-már azt szűrtem le, hogy hacsak bankot nem robbantasz, tömegbalesetet nem okozol, vagy nem nyilatkozol olyat, hogy a forint értéke a felére zuhanjon, akkor szinte lehetetlen megjelenni a médiában.
De szerencsére megyénk vezető híroldalai (a Beol.hu, a Bekesifi.hu és a Hir6.hu) elég érdekesnek találták mindazt, amit mi képviselünk, és amit véghezvittünk ahhoz, hogy megjelenést  biztosítsanak számunkra. Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Akadtak olyanok is (bár nem sokan), akik annak ellenére, hogy nem tudtak segíteni nekünk, mégis visszajeleztek.
Az egyik a hello90.hu, akiknél az egyedüli akadályozó tényező az volt, hogy oldaluk csak januárban indul.
"(...)igazán érdekesnek találjuk a Knertészeket és az Online Demokrácia Activityt, amin részt vesztek. Mindenképpen megjegyezzük az O:DA projektet és a ti csapatotokat is."
A másik egy személy volt, nem is akárki, D. Tóth Kriszta (jelenleg szabadúszó újságíró, UNICEF nagykövet). Esetében sajnos kissé mi voltunk a hibásak, mert csak későn jutott eszünkbe (személy szerint nekem), hogy talán őt is megkereshetnénk.
"Kedves Zsolt,
Most olvastam az üzeneteidet. Nagyon köszönöm, hogy írtál. Amit csináltatok-csináltok nagyon fontos és jó, örülök neki, gratulálok! De valóban nagyon nagyon rövid az idő, hétfőig már sajnos nem tudok nektek segíteni. (...) Nagyon sajanálom, és azért sok sikert kívánok nektek! Üdvözlettel, Kriszta"

Mint mindenki más, a téllel együtt készülődünk a "Szeretet ünnepére", a karácsonyra. A jövő hét folyamán minden kisgyermeket meglátogat a Télapó megtöltve mosolyt csalva arcaikra, míg a csizmában talált csokit majszolják. Öcsém is hasonló lázban ég, már alig várja a Mikulást! Miután elment a Télapó, már csak néhányat kell aludnunk, és itt is lesz a karácsony.
Mi Knertészek ebből az alkalomból visszatérünk majd a Roma Kisebbségi Önkormányzat épületébe december 18-án egy újabb játszóházzal. Várunk mindenkit szeretettel!

A mai nap során hősünknek, Margó néninek segítettünk az adománycsomagokat összeállítani, melyet a fogyatékkal élő gyermekek kapnak meg december 20-án. Alig 20 perc alatt sikerült minden csomagot feltölteni. 
Mi ott leszünk!

Egy kérésem lenne a többi csapattól. Többen végeztetek önkéntes munkát gyerekekkel, s tettek kijelentést arra, hogy a jövőben is segíteni fogtok nekik. S mivel közeleg a karácsony, megkérlek titeket arra, hogy tartsátok be ígéreteiteket, mert ez az ünnep számukra különösen sokat jelent: megerősíti őket abban, hogy igenis léteznek Csodák!

A Knereseket Balázs és a Tanárúr képviselte
Az összecsomagolt adomány

Ennyi voltam mára. Köszi, hogy végigolvastad.

Zsolti


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése